Tuesday, July 2, 2024
Záhady

Tečka za podvodem?

„Mumie“ mimozemšťanů v Mexiku se ukázaly jako obyčejný padělek Začátkem září přivezl Maussan do mexického parlamentu dvě malé – přibližně 70 centimetrů velké mumie. Humanoidní vzhled – s protáhlými lebkami, rukama a nohama, které končily třemi roztaženými prsty. Našli se ale nadšenci, kteří mumie klasifikovali jako plazy – tedy zástupce rasy inteligentních ještěrů.

Ufolog z pódia slavnostně prohlásil: „Jsou to nelidští tvorové, kteří nejsou součástí naší pozemské evoluce…“. To znamená, že dal jasně najevo, že přinesl ostatky mimozemšťanů. Místní mexičtí lékaři po tomografii a rentgenových snímcích mumií brzy dospěli k závěru:

„Nebyly nalezeny stopy po jakékoli manipulaci s lebkami nelidských tvorů.“ Reagovali tak na argumenty skeptiků, kteří ani na chvilku nepochybovali o tom, že mumie jsou falešné. Je možné, že se mexický ufolog novinář Jaime Maussan upřímně mýlí? Ne, záměrně se přiživuje na humbuku, a sám ho také vytváří, jak to dělá celá léta. A tak se domluvil s místními lékaři z Health Sciences Research Institute v kanceláři tajemníka mexického námořnictva.

Obr. Jeden z humanoidů, kteří nedávno navštívili mexický parlament. Foto: REUTERS
Obr. Jeden z humanoidů, kteří nedávno navštívili mexický parlament. Foto: REUTERS

Ovšem zkoumání pokračuje. Nezaujatí profesionálové si brzy všimli dost špinavé práce těch, kdo vytvořili podvod: místo pažních kostí dostaly mumie stehenní kosti miminek, místo předloktí – pažní kosti, místo stehenních kostí – holenní kosti. Část falang, které tvoří tři prsty „stvoření“, jsou otočeny tam a zpět. Některé kosti jsou zlomené tak, že jejich konce do sebe nezapadají. „Díly“, které by měly mít stejnou délku, jsou různě velké. Na všechny tyto absurdity upozornili profesionální antropologové z Moskevské státní univerzity a jejich četní kolegové z jiných zemí již v roce 2017, kdy byly k dispozici první rentgenové snímky mumií.

Ještě přesvědčivější důkazy objevil francouzský paleontolog Julien Benoit – v roce 2021. Nyní to připomněly britské noviny Daily Mail (1) a blogeři antropologové z kanálu Scientists Against Myths (2).
Před dvěma lety Francouz ve skutečnosti vyvrátil současný závěr mexických lékařů, a odhalil manipulace s lebkami „nelidských tvorů“. Vědec konkrétně ukázal, že k jejich výrobě byly použity zadní části lebek lam. Byly vyříznuty z celých lebek a otočeny tak, aby se hřbety hlav staly tvářemi a čelistmi mumie. Náhody jsou prostě dokonalé, a nemohou být náhodné.

Stručně řečeno, mumie, kolem kterých Maussan a jeho tým udělal takový humbuk, rozhodně nejsou mimozemské.

Obr. Mumie jsou od roku 2017 rentgenovány. Foto: YouTube
Obr. Mumie jsou od roku 2017 rentgenovány. Foto: YouTube
Obr. K výrobě humanoidní lebky byla použita zadní část lebky lamy. Foto:YouTube
Obr. K výrobě humanoidní lebky byla použita zadní část lebky lamy. Foto: YouTube
Obr. Humanoidní lebka (rentgenový snímek) dokonale ladí s lebkou lamy,která je na ní umístěna.
Obr. Humanoidní lebka (rentgenový snímek) dokonale ladí s lebkou lamy, která je na ní umístěna.

Zdroje:

(1) Tonkin, S.: After Mexico’s ‘alien’ stunt, five other famous occasions when the so-called remains of extraterrestrials were found on Earth.
Daily Mail, 30.9.2023. Online: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-12576055/After-Mexicos-alien-stunt-five-famous-occasions-called-remains-extraterrestrials-Earth.html
(2) Scientists Against Myths: Aliens Cutaway. Nazca Humanoid Mummies: The Big Fraud. Episode-2. Fake science spotlight. YouTube.com. Online: https://www.youtube.com/watch?v=-DmDHF6jN9A

Přečtěte si také:  Tajemství postavičky Ata odhaleno!

Tomáš

cestovatel, publicista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.