Sobota, 27 července, 2024

Jižní Amerika

Archeologie, Civilizace a Cestování | Tomáš Stěhule

Jižní Amerika
Historie

Bylo nalezeno 18 milionů dolarů Pablo Escobara

Nicolás Escobar, starší synovec bývalého šéfa medellínského kartelu Pabla Escobara, prozradil, že našel hotovost ve výši 18 milionů dolarů, kterou drogový boss schoval v domě. Bohužel, peníze jsou v tak špatném stavu, že jsou naprosto k ničemu. Kromě peněz také v domě našel psací stroj, pero a hodinky značky Rolex, které patřily tehdejšímu šéfovi Medellínského kartelu.

„Byl tam poměrně velký zapáchající pytel,“ řekl muž, když v rozhovoru pro kolumbijský kanál Red+ Noticias uvedl podrobnosti o svém nálezu. Pablo Escobar byl zabit během policejní operace v roce 1993; vydělával 420 milionů dolarů týdně, a časopis Forbes ho deset let označoval za sedmého nejbohatšího muže na světě.

Od chvíle, kdy drogový boss zemřel, se rozšířila legenda o „caletas“ (úkrytech), kam ukrýval peníze a cennosti, protože jeho jmění činilo desítky miliard dolarů. Majetek, který vláda nezkonfiskovala, byl rozdělen mezi jeho příbuzné, ale mnoho dalšího majetku bylo skryto a nikdy nenalezeno.

Nyní jeho synovec prozradil, že už roky hledá strýcovy úkryty, a našel už několik s různými předměty. Skrýš, obsahující 18 milionů dolarů, byla objevena v jedno z Escobarových domů ve městě Medellin. Byl jsem na tom místě v minulosti více či méně čtyři roky, nebo pět. Pokaždé, když jsem seděl v jídelně a díval se znovu a znovu na to místo, postupně jsem začal vidět muže, který vždy vstoupil na toto místo a pak zmizel,“ řekl a ukázal místo.

Zpráva televize Red+ Noticias ohledně nálezu 18 milionů dolarů.

Tímto způsobem si interpretoval zjevení jako znamení toho, že by měl místo prohledat lépe. Udělal to a našel miliony dolarů, které byly skryty po tři desetiletí a dnes jsou bohužel znehodnoceny.

„Vždy jsem to říkal, a říkám to s velkou hrdostí: Jsem nejstarší synovec Pabla Escobara, měl jsem příležitost ho mnohokrát doprovázet,“ řekl Nicolas, když vzpomínal jak byl v květnu 1993 unesen a mučen, aby se přiznal, kde je jeho strýc.

Zároveň potvrdil, že na místě také našel psací stroj, kterým Escobar psal své výhružné výroky vládě; zlaté pero, hodinky rolex, velkou zlatou pecku, vysílačku, kazetový magnetofon a kameru, jejíž záznam se nepodařilo rozluštit.

Zdroje:

[1] Un sobrino de Pablo Escobar encontró 18 millones de dólares en un escondite del capo. rt.com. 24.09.2020. Online:

https://actualidad.rt.com/actualidad/367647-sobrino-pablo-escobar-encuentra-millones-dolares-escondidos?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

Přečtěte si také:  Cumpanamá - největší kámen s petroglyfy na světě

Tomáš

cestovatel, publicista.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..