Sobota, 27 července, 2024

Jižní Amerika

Archeologie, Civilizace a Cestování | Tomáš Stěhule

Jižní Amerika
Historie

Byl Hitler pohřben v Paraguayi v roce 1973?

Dva svědci potvrdili, že Hitler byl pohřben v Paraguayi v roce 1973, celé dva roky po jeho smrti.

6.února 2017 se objevila zpráva, podle které byl prý Adolf Hitler pohřben v Jižní Americe.

Brazilský novinář Marcelo Netto našel svědectví dvou lidí, kteří tvrdí, že nacistický vůdce byl pohřben v bunkru v hlavním městě Paraguaye dva roky po jeho smrti. Adolf Hitler tedy nezemřel v bunkru v Berlíně dne 30. dubna 1945, jak nám tvrdila oficiální propaganda, ale někde mezi Argentinou a Chile dne 5. února 1971 a následně byl pohřben v hlavním městě Paraguayi. Tuto teorii vyslovil novinář v rozhovoru pro ruský televizní kanál Zvezda.

Aby tuto teorii o konci nacistického vůdce dokázal, našel svědectví dvou lidí, kteří tvrdí, že Hitler byl pohřben v hlavním městě Paraguaye Asención na počátku 70. let. Novinář poskytl ruské televizi fragmenty videorozhovoru, který mu udělil brazilský seržant Fernando Nogueira de Araujo a který říká, že prvního ledna 1973 se zúčastnil pohřbu Hitlera v bunkru ve městě Asunción, kam byl převezen odjinud, pravděpodobně z hraničních oblastí Chile nebo Argentiny, dva roky po jeho smrti.

Díky tomuto svědectví se novinář domnívá, že Hitlerovo tělo zůstává, pravděpodobně spolu s dalšími nacisty, stále na stejném místě. Na místě, kde od roku 2003 stojí luxusní hotel. Pozemek, stejně jako před půl stoletím, patří organizaci, která pomáhala německým uprchlíkům a byl vybrán jako pohřebiště pro Hitlera pravděpodobně proto, že tam byl bunkr, který sloužil jako útočiště pro prchající nacisty, zdůraznil Netto.

Pohřeb

Podle seržanta Nogueira de Araujo se pohřeb konal „na opuštěném pozemku“, kde byl „malý kopeček vypadajicí jako mohyla“ a strukturou o třech podzemních podlažích. Tam se konal smuteční obřad, ve kterém jeden z přítomných měl „lítostivě“ poznamenat, že v únoru téhož roku uplynuly dva roky od úmrtí Hitlera, zatímco byl slyšet hluk „jak někdo uhlazuje cement“.

Tento svědek měl tehdy 29 let a byl pozván na slavnostní pohřeb svým přítelem, který byl synem nacisty, který se přestěhoval do Brazílie po válce. Ale v té chvíli tento mladý muž ještě nevěděl, že byl svědkem Hitlerova pohřbu, který se konal „u jeho nohou“.

Druhý svědek

Verze o druhém pohřbu ostatků vůdce nacistického Německa v Paraguayi je částečně prokázána i jiným svědectvím, tvrdí Netto. Podle novináře, ve městě Bariloche žije žena, která nevěděla nic o prvním svědkovi, a řekla, že znala milenku jednoho nacistického pilota, který exhumoval a přenesl ostatky Hitlera do Asunciónu, společně se slavným německým pilotem Hansem-Ulrichem Rudelem.

Více:

Přečtěte si také:  Kniha: Amazonie a řeky příběhů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..