Sobota, 27 července, 2024

Jižní Amerika

Archeologie, Civilizace a Cestování | Tomáš Stěhule

Jižní Amerika
ArcheologieCestování a Zajímavosti

Nejlepší destinací Peru je Choquequirao

Choquequirao se umístilo na prvním místě v kategorii „regionů“ Best in Travel 2017, jedné z nejprestižnějších ve světovém žebříčku cílů, které jsou doporučené odborníky a cestovateli z celého světa.

Tento seznam publikoval Lonely Planet, největší cestovní průvodce na světě. Představuje Choquequirao jako místo, které stále nabízí možnosti k průzkumu. „V pevnosti Inků člověk může sedět hodiny a obdivovat hory, klikatou řeku Apurímac nebo sledovat let kondorů,“ říká recenze.

Archeologický park Choquequirao přeskočil ve své kategorii místa jako jako Taranaki na Novém Zélandu, Azorské ostrovy v Portugalsku, Severní Wales nebo jižní Austrálii a další úžasná místa po celém světě.

Choquequirao je incká pevnost, která se nachází v provincii La Convencion, v regionu Cusco. Jedná se o archeologický park stejného jména, který v sobě zahrnuje působivé terasy, platformy, obřadní náměstí, chrámy, nádrže na vodu, kanály, které jsou propojeny dlouhými schodišti a sítí silnic. V jeho okolí najdete také širokou škálu flóry a fauny.

Toto místo je stále zahaleno tajemstvím a bude trvat ještě řadu let, než se povede poodhalit alespoň část jeho záhad.

Zdroj:

Choquequirao elegido como mejor destino en lista Best in Travel. El Comercio, 26.10.2016. Online: elcomercio.pe

Přečtěte si také:  {:cz}Nazca znázorňuje zcela jiné druhy ptáků{:}{:es}Nazca representa especies de aves completamente diferentes{:}

Tomáš

cestovatel, publicista.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..